fbpx

Wanneer je het leuk vindt om dat wat je hebt geleerd aan een jury te laten zien en beoordeeld te worden, dan kan je deelnemen aan FNRS proeven. FNRS proeven zijn voor ruiters die rijden op een manegepony of – paard, maar ook ruiters met een eigen of verzorg pony of paard zijn van harte welkom om deel te nemen.

Er zijn bij ons verschillende soorten proeven:
F proeven = dressuur
Va proeven = vaardigheid (begin van het springen)
S proeven = springen

Wij organiseren geen voltige of westernproeven.

Chocotoff is klaar met zijn proef en de volgende combinatie is binnengekomen.

F proeven

Een F proef is een dressuurproef waarbij je alles wat je tot nu toe hebt geleerd, alleen met je pony of paard in de rijbaan, laat zien aan een jury. Zodra het weer kan, doen wij dit in wedstrijdverband.

De F1 en F2 zijn in stap en draf, dus je kan al vlot een keer deelnemen. Je vindt alle theorie en de proeven in het boek “Leer paardrijden met plezier”. Deze is: HIER te koop.

Bij de ‘even’ proeven maak je ook een theorietoets, deze bestaat uit 10 meerkeuzevragen waarvan je er 7 goed mag hebben.

In onze online community hebben we theorielessen in beeld gebracht, dit is een mooie aanvulling bij het boek. Ga HIER naar de online community.

Je kan altijd aan je instructeur of instructrice vragen op welk niveau je mee kan doen of in kan stromen. Onderaan deze pagina vind je de veelgestelde vragen en als je vraag er niet bij staat mag je natuurlijk het formulier invullen.

De eerstvolgende F proevendag is op zondag 23 mei 2021. Je kan je inschrijven t/m zaterdag 15 mei via onderstaande knop.

Na het klikken kan je rechts bovenin op ‘inloggen’ klikken, dan hoef je niet opnieuw al je gegevens in te vullen!

 

Va proeven

Hoe gaat het in zijn werk?

Deze informatie volgt.

Veelgestelde vragen

en antwoorden

Voor de F1 en de F2 heb je geen speciale kleding nodig (uiteraard wel je reguliere rijkleding), vanaf de F3 is een wedstrijdtenue of manegetenue verplicht (beschreven in het boek).

De F1 en de F2 worden voorgelezen door een ervaren vrijwilliger, vanaf de F3 zorg je zelf voor een ‘voorlezer’.
Bij vaardigheid zorg je zelf voor een voorlezer.

Een speciaal opgeleid jurylid geeft je per onderdeel een cijfer en het protocol (cijferlijst) krijg je mee naar huis. Een jurylid is niet altijd dezelfde persoon, dit wisselt.

Bij de ‘even’ proeven maak je een theorietoets. Deze toets bestaat uit 10 meerkeuzevragen en je moet er minimaal 7 goed beantwoorden.

Je diploma krijg je bij:

Niveau

Theorie voldoende en aantal promotiepunten

Speldje

F2

1

 

F4, F6, F8

2

 

F10

3

 

F12

3

Bronzen speld

F14

3

 

F15

3

Zilveren speld

F niveau

Minimaal aantal promotiepunten

Maximaal aantal promotiepunten

F1 & F2

1

2

F3 t/m F8

2

5

F9 t/m F12

3

5

F13 t/m F15

3

5

 Ruiters van buitenaf kunnen inschrijven. De startlijst komt een week vooraf op de website staan. Wanneer de startlijst gepubliceerd is kan er niet meer kosteloos afgemeld worden. Om deel te nemen dien je lid te zijn van de KNHS, dit lidmaatschap kan via ons aangevraagd worden.

Bij de ‘even’ proeven maak je een theorietoets. Deze toets bestaat uit 10 meerkeuzevragen en je moet er minimaal 7 goed beantwoorden.

 

Je diploma krijg je bij:

 

Niveau

Theorie voldoende en aantal promotiepunten

Speldje

F2

1

 

F4, F6, F8

2

 

F10

3

 

F12

3

Bronzen speld

F14

3

 

F15

3

Zilveren speld

Meedoen kost 12,50 euro.

Tot 7 dagen vooraf kan er kosteloos afgemeld worden.

Scroll naar top
Manege 't Hoogt draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches