Paardrijles

volwassenen

Als volwassene kun je natuurlijk ook bij ons terecht. In het menu hieronder kun je kiezen welke situatie op jou van toepassing is. Houd er rekening mee dat in de arbeidsvoorwaarden voor ons huidige paardenbestand een maximaal ruitergewicht van 85kg is omschreven. Wil je eerst meer lezen over onze paarden? Dat kan natuurlijk hier.

  • Eenmalig rijden
  • Beginnende ruiter
  • Ervaren ruiter

Regelmatig krijgen we de vraag of het mogelijk is om eens paard te rijden, omdat het bijvoorbeeld op een bucket-list staat of als verjaardagscadeau. Dit is natuurlijk ook mogelijk bij ons. Je gaat een uur aan de slag. In dat uur ben je 1 op 1 met een instructeur die je uitlegt hoe je een paard verzorgt en die helpt met poetsen en opzadelen. Daarna ga je ervaren hoe het is om echt paard te rijden! Na het rijden hoort het afzadelen en naverzorgen er ook bij.

Je hebt geen paardrijkleding of eigen cap nodig voor deze les. Een cap en/of laarzen kun je bij ons lenen (€ 1,- ). Een makkelijk zittende broek, zoals een joggingbroek is prima met stevige schoenen. Geen strakke spijkerbroek of wapperende/loszittende kledingstukken.

Wat goed is om te weten is dat we in ons huidige paardenbestand een aantal paarden hebben die een ruiter tot 85kg kunnen dragen.

Deze les kost € 60,- .

Leuk dat je met paardrijles wil beginnen. Het is mogelijk om middels privélessen 1 op 1 te beginnen of als er een cursus start deel te nemen aan een kennismakingscursus.

Privéles
Een privéles is één uur waarbij theorie en praktijk worden gecombineerd. Een privéles kost € 60,-. 

Kennismakingscursus
In vijf lessen van anderhalf uur maak je kennis met de paardensport. De kennismakingscursus is er voor volwassenen en jeugd vanaf 13 jaar (middelbare school). 

Je leert over het natuurlijk gedrag van een paard, hoe je je paard een halster omdoet en uit de wei/paddock/groepsstal haalt. Je leert de verschillende borstels gebruiken en uiteraard ook opzadelen. Tijdens het rijden leer je je balans houden, want paardrijden is een echte evenwichtssport. Je leert de basis-figuren sturen en lichtrijden in draf. Daarbij krijg je ook een theorieboekje.

Je hebt nog geen paardrijkleding of eigen cap nodig voor deze les. Eventueel kan je de cap en/of laarzen van ons lenen. Kleding die vies mag worden en stevige schoenen voldoen. Wil je wel eigen spullen aanschaffen, dan kan dit natuurlijk in onze winkel.

In het kort:

  • 5 lessen van 1,5 uur
  • inclusief materiaalhuur
  • 176.25 euro
  • direct online inschrijven en betalen

De eerstvolgende kennismakingscursus is op dinsdagavond van 21:30 uur tot 23:00 uur en hier volgen de data:
- 3 maart
- 10 maart
- 17 maart
- 24 maart
- 31 maart

Schrijf je HIER in voor de kennismakingscursus.

Het maximaal ruitergewicht voor een beginnende ruiter is bij ons 80kg.

Groepsles
Wanneer je tot uiterlijk een half jaar terug wekelijks hebt gereden en de stap, draf en galop beheerst kan je in een groepsles meerijden. Je bent een half uur voorafgaand aan de les aanwezig en je gaat samen met de andere ruiters van je groep de paarden ophalen voor de les. Het is wel belangrijk dat je zelf kan poetsen en opzadelen. Een groepsgenoot maakt je wegwijs en helpt waar nodig, maar heeft zelf ook een paard op te zadelen. Wanneer je nooit geleerd hebt je paard op te zadelen, of dat heel lang geleden is adviseren wij een privéles.

Het maximale ruitergewicht voor de ervaren volwassenen is 85kg. Een losse groepsles kost € 21,50.

Introductie-privéles
Wanneer je langer dan een half jaar geleden hebt gereden plannen we eerst een introductie-privéles om in te schatten waar je eventueel in kan stromen. Deze privéles is een uur en daarin wordt ook het op- en afzadelen meegenomen. Zo wordt je geheugen wat betreft theorie en praktijk weer opgefrist. Na deze privéles kunnen we dan kijken of er een passende groep is. Soms is het voor het zelfvertrouwen wel fijn om eerst nog een aantal privélessen te rijden.

Het maximale ruitergewicht is 85 kg. De introductie privéles duurt een uur en kost € 60,-.

Contactformulier

Get in touch!

openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag

14:30 – 22:30
9:30 – 11:30 & 15:30 – 22:30 
14:30 – 23:30 
9:30 – 11:30 & 15:00 – 22:30 
9:00 – 11:30 & 14:30 – 23:00 
9:00 – 17:30 

Een half uur voor de eerste les gaat de manege open tot een half uur na de laatste les. Wanneer je een privéles buiten deze openingstijden hebt gepland dan gaat ook een half uur voor je les het hek open.

Wanneer het hek dicht is zijn we gesloten.

Location

Manege ’t Hoogt
Gageldijk 104a
3566 MH, Utrecht

Details

+31652200715
info@manegethoogt.nl

kvknr. 65372980
NL56 RABO 0169 2647 26