fbpx

Young Leaders Program

Bij de paardensport komt zoveel meer kijken dan alleen het paardrijden.

De ruiter heeft kennis nodig over het gedrag van paarden, de natuurlijke behoeften van paarden en hoe zij de leider voor hun paard kunnen zijn.

Daarbij zet je een paard niet even weg totdat je hem weer nodig hebt. De paarden moeten gevoerd worden, de stallen schoongemaakt en onderhouden, en de paarden moeten de juiste hoeveelheid beweging krijgen. Hier komt nogal een organisatie en samenwerking bij kijken; Daar draait het Young Leaders Program om!

Het Young Leaders Program door de Young Leaders

Wij vinden het leuk om meer op de manege te doen dan alleen maar ponyrijden. We doen leuke dingen en steeds weer iets anders, zoals de paddock uitmesten, helpen in de kantine en helpen bij activiteiten. Ook kun je ons altijd om hulp vragen. Je kunt ons op zaterdagochtend herkennen aan onze bodywarmers. 
Het is super gezellig om met een hele groep aan het werk te zijn. Onze groep bestaat op dit moment uit Young Leaders tussen de 8 en de 12 jaar. Naast de gewone lessen waarbij we aan het werk zijn voor de badges, doen we ook extra leuke activiteiten, zoals: De Young Leaders dag op het Nationaal Hippisch Centrum, meekijken bij de paardentandarts en helpen bij de F-proeven. 
 
Door Isabelle, Leanne en Florence

Het paard, de leermeester.

In het Young Leaders Program gaat de jeugd tussen de 8 en 25 jaar op hun eigen niveau aan de slag met het ontwikkelen van hun eigen leiderschapskwaliteiten binnen de manegecontext. Vaardigheden zoals samenwerking, communicatie en (taak)planning worden ontwikkeld binnen de verscheidene badges die in het programma worden behandeld. De badges duiden verschillende onderwerpen aan waar in het programma aandacht aan wordt besteed. Dit alles binnen de paarden- en manegecontext en op het ontwikkelingsniveau zoals passend bij de jeugdige.

Bij Manege 't Hoogt

Op zaterdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur vindt het Young Leaders Program op Manege ‘t Hoogt plaats. De bijeenkomsten zullen voor een deel uit theorie en een deel praktijk bestaan.

Elke badge wordt voor een periode van 8 lessen behandeld. Na die 8 lessen, zal er een nieuwe badge aan bod komen. De verschillende ontwikkelingsniveaus zullen tegelijkertijd aan de bijeenkomsten deelnemen, zodat de samenwerking en de leiderschapsvaardigheden optimaal ontwikkeld kunnen worden.

Naast de reguliere bijeenkomsten, zullen er ook extra activiteiten speciaal voor de Young Leaders plaatsvinden. Zo hebben de Young Leaders al met de paardentandarts mogen meekijken en gaan ze naar de Young Leadersdag op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Aan het Young Leaders Program kan deelgenomen worden wanneer je ook een regulier lesabonnement bij ons hebt. Deelname aan het Young Leaders Program kost 50 euro per maand.

Aanmelden

*** Er komen een paar plekken vrij in het Young Leader team. Eén voor een ruiter tot 12 jaar en meerdere plekken voor 12 jaar en ouder. Mail voor 26 augustus je motivatiebrief naar Linsey op lessen@manegethoogt.nl en wie weet wordt jij in september onze nieuwe Young Leader en ben jij gelijk op de toffe YLdag op zaterdag 2 september!***

Voor meer informatie kan er gemaild worden naar Linsey naar lessen@manegethoogt.nl. Bij de aanmelding wordt het KNHS-nummer, te vinden in het FNRS-paspoort, doorgegeven.

De Young Leader wordt namelijk bij de KNHS geregistreerd en je krijgt een Young Laders paspoort. Er kan op elk moment (zo lang er plek is) bij het Young Leaders Program worden ingestroomd. Echter is het mogelijk dat de huidige badge niet meer behaald kan worden omdat de Young Leader te weinig lessen van die badge heeft kunnen volgen. Vragen over het Young Leaders Program kunnen via het eerdergenoemde mailadres aan Linsey worden gesteld.

Scroll naar top
Manege 't Hoogt draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders