Paardgeluk - Manege 't Hoogt

Paardgeluk,
de online manege

Kennis is veiligheid, leren van anderen en fouten voorkomen. Dat kan bij Paardgeluk, de online manege.

Ben jij ook

Op zoek naar (basis)kennis?

Begin je net of wil jouw zoon of dochter graag gaan paardrijden en mis je de basiskennis of vind je het spannend? Heb je heel veel vragen en zoek je concrete voorbeelden? Wil je je goed voorbereiden? En weet je zeker dat de gekozen methode ook bij het paard past? Of is deze achterhaald en bereik je meer met een andere methode, waar je nu misschien nog niet (zo goed) mee bekend bent of gevonden hebt?

“Wij geloven dat wanneer jij meer kennis hebt over paardwelzijn, dat je vanzelf betere keuzes gaat maken. Voor de paarden en je eigen veiligheid.”

John (42)
Vader van Sarah (8)

De eerste reactie van John is "WAT?!" Je wil op paardrijden?

– Geen basiskennis
​ – Vindt het spannend​
​ – Heeft veel vragen
​ – Zoekt concrete voorbeelden
​ – Weet niet goed waar hij aan begint

Sophia(9)
Beginnende ruiter

Is helemaal gek van paarden

– Geen basiskennis​
– Vindt het leuk na school door te leren over paarden​​
– Beginnende ruiter​
– Leert het best door middel van video’s

Debby(29)
Recreatieve ruiter

Rijdt al een tijd paard en wil zich verdiepen in paardwelzijn

– Bezit alle basiskennis​
– Heeft nog niet veel kennis van de WOW-richtlijnen​​
– Ziet wel in dat bepaalde theorieën achterhaald zijn​
– Wil haar paard beter begrijpen

Schrijf je juist nu in bij onze online Manege

En een maand lid zijn kost maar €11,95 dat is ongeveer 1/5 van wat gemiddeld één privéles kost en daar kan je dus een hele maand in je eigen tijd mee vooruit en onbeperkt op een eigen gekozen moment kijken.

per maand
€ 11,95

Blijf niet aanmodderen!

Bij leren hoort vallen en weer opstaan 😉

Je kiest ervoor om zelf aan te modderen of met een stalgenoot ‘die je wel even helpt’, de kans op fouten is vele malen groter. Ook een instructeur die maar een tientje vraagt, zal je ook maar een beetje kunnen helpen. Een expert heeft tijd en geld in opleiding en ervaring gestoken, een goede expert heeft vaak ook een volle agenda. Snel en goedkoop betekent meestal geen duurzame oplossing.

Angst of onzekerheid wordt groter, omdat een paard daarop reageert. Een ongelukkig paard zal ook minder goed meewerken en er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Bijvoorbeeld in de winter, bij onvoldoende vrije beweging komt er ongewenst gedrag onder het zadel.

Herkenbaar?

Miscommunicatie met paard, probleem/ongewenst gedrag van paard, wedstrijdambitie loopt vast omdat paard niet de trailer in wil, strijd met je paard, onzeker over bijvoorbeeld het opzadelen, bang om fouten te maken?

Dit komt allemaal aan bod bij Paardgeluk, de online manege!

Hoe is de online manege onstaan?

Sinds 2015 geven wij (Thijs en Lizzy) verzorgen  per jaar lessen aan een paar honderd ruiters met 35 schoolpony’s en paarden. En hebben we kennisgemaakt met WOW, Werken aan Optimaal paard Welzijn, wat heel mooi aansluit bij onze visie.

Helaas hebben wij de afgelopen jaren vaak gezien dat plezier door onbewuste onkunde al snel weg was. Mensen zien niet altijd wat er bij een goed stalmanagement/ paardenmanagement allemaal komt kijken. Want wat is ‘goed’? En wat is er voor ‘dit’ unieke paard ‘goed’?

We gingen op zoek naar een manier om de onderliggende theorie aan ruiters uit te kunnen leggen en om meer mensen te kunnen helpen om goed te leren paardrijden en plezier te hebben in de paardensport.

Wat zeggen anderen over Paardgeluk?

De community is een hele fijne aanvulling op de manegelessen! Je kunt op je eigen tempo de stof tot je nemen. Het werken met filmpjes maakt alles duidelijk! Daarnaast vind ik het ook super leuk om met de weekvlogs een kijkje achter de schermen van de manege te krijgen.

Als beginnend ruiter, met enorme behoefte aan meer kennis, vind ik dit een geweldig initiatief. Filmpjes zeggen zoveel meer dan een plaatje in een boek. En wat ik ideaal vind, is dat je kan kijken en herhalen wanneer je maar wilt. Er is echt duidelijke uitleg en leuke onderwerpen.

Ik ben nog maar net begonnen met ontdekken van dit alles maar vind de community nu al een verrijking! Ooit ben ik als 12-jarige een paardenmeisje geworden maar nooit eerder de kans gehad om zoveel over paarden en alles er omheen op te kunnen nemen.

Wat leer je bij Paardgeluk?​

Je kan direct video’s bekijken en binnen een paar uur weet jij hoe je een paard moet poetsen en opzadelen. Je kijkt mee bij andere stallen en je hoeft voor slimme ideeën dus niet overal naartoe, dat doen wij voor je. Je leert over verzorgen; van borstelen tot bijvoorbeeld de tandarts, mogelijkheden en ideeën m.b.t. huisvesting en kijk mee met casussen over bijv. trailerladen.

Wil jij ook:

In het forum kan je direct vragen stellen waar je tegenaan loopt. Je staat er niet alleen voor, we kunnen je helpen om een betrouwbare expert bij in de buurt te vinden die in de praktijk met je aan de slag kan gaan.

En een maandje lid zijn kost maar €11,95 daar kan je dus een hele maand in je eigen tijd mee vooruit en onbeperkt op een eigen gekozen moment kijken.

per maand
€ 11,95

Met Paardgeluk, de online manege heb je kennis bij de hand en kan je de video’s meerdere keren op je eigen tempo bekijken.

Leer van anderen en bespaar jezelf de fouten die veel tijd en geld kosten.

Wat kun je verwachten van de online Academy ?

01

Actuele en betrouwbare informatie

Een gedragswetenschapper van ISES kijkt mee in de academie en checkt de informatie regelmatig. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn, voeren wij deze door in de (video)lessen. Zo ben je altijd verzekerd van actuele en betrouwbare informatie over paardwelzijn.

02

Zelfverzekerder bij paarden

Je leert paarden én jezelf beter begrijpen. Hierdoor weet je wat je doet en voel je je zelfverzekerder in de omgang met paarden.

03

Meer paardengeluk

Je voelt meer verbinding met je (les)paard en ervaart meer plezier in het rijden en verzorgen. Jullie begrijpen elkaar beter. Resultaat? Fijn voor het paard en voor jou!

04

Voor iedereen te begrijpen

We vinden het heel belangrijk dat iedereen begrijpt wat we bedoelen. Daarom maken we de (video)lessen zo laagdrempelig mogelijk. We leggen veelgebruikte begrippen uit en laten duidelijke voorbeelden zien. Daarnaast maken we verdiepende onderwerpen ook begrijpelijk.

05

Veilige en gezellige community

De community is een veilige en leuke plek om in contact te komen met mensen die net zoveel passie voor paarden hebben als jij! Een plek waar je terecht kunt met vragen én om bijvoorbeeld een buitenrit te organiseren.

Snel antwoord op jouw vragen, wel zo prettig

Veelgestelde vragen

Ja, je betaald vooruit en het abonnement stopt dan aan het einde van de periode waarvoor is betaald.

Jazeker, er zijn ook veel videos die interessant zijn voor ruiters zonder eigen paard. Wanneer je erover denkt om een eigen paard aan te schaffen dan kan je zien wat er allemaal bij komt kijken.

Rondom paarden zijn er zoveel handigheidjes en ben je eigenlijk nooit uitgeleerd. Je kan natuurlijk ook ideeën van anderen opdoen!

Heb je nog een andere vraag?

Contact

“Wij geloven dat wanneer jij meer kennis hebt over paardwelzijn, dat je vanzelf betere keuzes gaat maken. Voor de paarden en je eigen veiligheid.”

Contactgegevens

Scroll naar top
Manege 't Hoogt draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders