Online Community voor recreatie- en basissporters

Meer kennis, zekerheid en contact met anderen

Wekelijks een nieuwe themales

In harmonie met jouw paard werken

Je vraagt je misschien af: waarom een on-line community? Hoewel we dagelijks les geven op de manege, willen we met deze community helpen om je paard nog beter te begrijpen. Met behulp van handige video’s en praktijkvoorbeelden helpen wij jouw connectie met je paard nog beter te maken. Daarnaast kom je in contact met andere enthousiastelingen.

Herken jij jezelf hierin?

Paardrijden is ontzettend leuk, maar er komt ook veel bij kijken. Zie jij jezelf terug in één of meer van onderstaande punten?

3 redenen waarom je moet meedoen

Ook jij kunt leren (weer) zelfverzekerd paard te rijden. Als je snel en op tijd actie onderneemt, voorkom je dat de problemen met jou en je paard groter worden.

Ik wou dat ik zo'n community had toen ik begon met ponyrijden, maar dat is zo lang geleden, toen was er niet eens internet

Jasmijn Vogelij

Een paard wat natuurlijk gedrag kan vertonen is fijn om mee te werken.

De Community voor elke paardliefhebber

In de community komen onderwerpen als natuurlijke behoefte en huisvesting aan bod. Je leert wat natuurlijk gedrag voor een paard is en door de inzichten die je opdoet kan je een bewuste keuze maken o.a. over de huisvesting van je paard.

Leer kijken vanuit het paard

Door onze theorielessen met beelden kan je het paard als dier beter begrijpen.

Zoek oplossingen bij jezelf

We nemen je mee in onze aanpak met praktijkvoorbeelden hoe je goed en duidelijk communiceert met je paard.

Altijd en overal

Je vindt alles on-line waardoor je veel mogelijkheden hebt. Je kan, op momenten waar het jou uitkomt, kijken.

De community is een hele fijne aanvulling op de manegelessen! Je kunt op je eigen tempo de stof tot je nemen. Het werken met filmpjes maakt alles duidelijk! Daarnaast vind ik het ook super leuk om met de weekvlogs een kijkje achter de schermen van de manege te krijgen.

Jantine Frantzen

Het resultaat

Onze community groep levert je veel op! Als je op zoek bent naar meer zekerheid in jouw benadering naar je paard toe en op zoek bent naar contact met anderen tijdens deze lockdown, dan is deze community voor jou!

Wat krijg je allemaal?

Online lessen per thema

In de thema’s staan on-line lessen, zoals: exterieur, harnachement, F proeven, kuddegedrag, voeding, etc. Samen met paardenvideograaf Tessel Schmidt brengen wij de theorie in beeld.

Weekvlogs

In de weekvlog neemt Lizzy je mee in haar weken. De manege is een way of life. Je krijgt een kijkje achter de schermen op de manege, bij het hebben en trainen van een eigen paard en nog veel meer.

Case study: Casa

Casa Sanchez is ons jonge (nu nog onbeleerde) paard. Middels een vlog neem ik jullie mee in de opleiding van hem. Superspannend om echt alles te delen. Echter willen wij je laten zien hoe wij dit aanpakken.

Wat mij meteen aantrok was het thema van het paard Casa Sanchez. Hierin krijg je een kijkje in zijn opleiding van een jong paard. Ik heb hier heel weinig ervaring mee, dus extra interessant en leerzaam. Ik ben benieuwd naar de rest wat nog allemaal gaat komen! 🙂

Laura van de Kemp

Over Manege 't Hoogt

Thijs en Lizzy hebben in 2016 Manege Groessen opgericht, omdat wij vonden dat pony’s en paarden goed gehuisvest en verzorgd moesten worden, lessen inhoudelijk kwalitatief goed en afwisselend moesten zijn en ook tijdens de lessen aan het werkplezier voor het paard zou worden gedacht. Het was niet ons intentie om supergroot te worden, maar wat we doen moest goed. We begonnen in 2016 met 7 pony’s en paarden, een terrein met veel achterstallig onderhoud en 0 lesklanten. Om eind 2017 met 20 pony’s en paarden, een opgeknapt mooi terrein en 200 lesklanten te besluiten naar onze huidige locatie met meer mogelijkheden te verhuizen.
We hebben de locatie in Groessen verkocht en op 3 maart 2018 (her)openden wij Manege ’t Hoogt in Utrecht.

Wij leren ruiters paardrijden waarbij we rekening houden met de 10 richtlijnen van WOW, Welzijn Onder Werktijd. Deze richtlijnen zijn geschreven door wetenschappers van over de gehele wereld die onderzoek doen naar paardwelzijn.

Onze uitzending op Holland van Boven

0 +
ruiters aan wie we wekelijks lessen geven

Ik ben nog maar net begonnen met ontdekken van dit alles maar vind de community nu al een verrijking! Ooit ben ik als 12-jarige een paardenmeisje geworden maar nooit eerder de kans gehad om zoveel over paarden en alles er omheen op te kunnen nemen.

Gineke van Heezik

Meld je aan voor de Community

Stap nu in! De Community zal continu bijgevuld worden met waardevolle lessen en filmpjes. De instapprijs zal daarmee hoger worden. Hoe langer je wacht, hoe duurder de prijs.

Prijs is incl. BTW

€10,95

per maand

Veelgestelde vragen

Je kan op ieder moment opzeggen echter wel 7 dagen voor de nieuwe incasso van je abonnement. Een maandabonnement wordt per maand verlengd en een jaarabonnement per jaar.

Jazeker, wanneer je aanmeld en daarna 7 dagen voor de incasso weer afmeld dan kan dat.
De community en themalessen zijn ook op mobiel of tablet te bekijken.
De prijs van het abonnement blijft voor jou hetzelfde. Wanneer je opzegt en opnieuw aanmeld kan de prijs wel hoger zijn.
Zo lang als je lid bent heb je toegang. Nieuwe inhoud zie je direct. 

Natuurlijk ben je ook welkom! Leidraad in onze lessen is de Ruiteropleiding van de KNHS/FNRS, deze opleiding wordt landelijk op meerdere maneges aangeboden. Waar je rijdt maakt niet uit, als we maar met z’n allen (door het maken van bewuste keuzes) het voor alle paarden in Nederland leuk maken om met ons te werken. Een paard als dier blijft hetzelfde dier of je er nu op de ene manege mee omgaat of op de andere dat maakt voor het paard niet uit en voor mij ook niet.

Juist als je een eigen paard hebt, heb je de volledige verantwoordelijkheid over de huisvesting, verzorging en/of opleiding van jouw paard. Dan is het nog belangrijker dat je zeker weet dat het goed is wat je doet. En wat goed is voor een mens, is niet altijd goed voor een paard. Daarbij loop je met een eigen paard eerder tegen ongewenste gedragspatronen aan, omdat je vaker alleen bent, dan met een schoolpaard wat altijd onder deskundige begeleiding in de les loopt. Sommige gedragingen gaan heel geleidelijk en worden pas een probleem als het gevaarlijk of onwerkbaar wordt. Door bewustwording en het vergroten van kennis kan je een hoop leed voorkomen.

Dat weet je natuurlijk pas als je erbij bent. Je lidmaatschap kan je altijd opzeggen en eindigt dan na de periode waar je voor had betaald. Je kan dus ook één maandje lid worden.

De prijs is inclusief BTW.

De community is een dynamisch geheel waar continue inhoud aan toegevoegd wordt. Je mag je vraag en interesse natuurlijk altijd doorgeven, dan kunnen wij er mee aan de slag!

Heb je nog een vraag?

Vul onderstaand formulier in en we komen z.s.m. bij je terug.

Als beginnend ruiter, met enorme behoefte aan meer kennis, vind ik dit een geweldig initiatief. Filmpjes zeggen zoveel meer dan een plaatje in een boek. En wat ik ideaal vind, is dat je kan kijken en herhalen wanneer je maar wilt. Er is echt duidelijke uitleg en leuke onderwerpen.

Susan Lekx
Scroll naar top
Manege 't Hoogt draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches