Eventingterrein

Altijd water in onze eb- en vloed waterbak!

Begin 2019 is ons eventingterrein aangelegd.  De hindernissen zijn gevarieerd in vorm, kleur, hoogte, breedte en materiaal. De hoogte ligt tussen de 50cm en 90cm. Verder is er een op- en afsprong en ligt er een unieke eb- en vloed waterbak, daardoor staat er altijd water in! Maak hieronder je keuze of je op een manegepaard wilt rijden of dat je met je eigen paard wilt komen, de bijbehorende informatie verschijnt eronder.

Wanneer je nog verder scrollt vind je informatie over de crosscursussen.

 

  • Eventing met eigen paard
  • Eventing met een manegepaard

Je kunt bij ons voor € 15,- terreinhuur, op afspraak (even bellen 06-52200715), rijden op het eventingterrein. Je mag daarbij je eigen instructeur meenemen. Alle regels omtrent gebruik kan je hier lezen in onze huisregels. Je instructeur moet bijvoorbeeld een geldig diploma voor de SVP hebben en een kopie daarvan bij ons inleveren.

Uiteraard kun je ook eventinglessen bij ons volgen. Het leukste is om dit in een groepje te doen. Thijs Visscher heeft zijn diploma Eventing Instructeur Basissport en verzorgt met veel plezier de eventing lessen. 

Een privéles van drie kwartier kost  € 50,- euro incl. terreinhuur. Je rijdt dan zelf vooraf los.

Nog leuker is het als je met een groepje komt. Voor een groep van maximaal 6 ruiters zijn de kosten € 200,- voor een uur instructie incl. terreinhuur.

 

Heb je zelf geen eigen paard, maar wil je wel eventinglessen volgen? Tijdens onze basiscursus Eventing maak je kennis met de beginselen van de samengestelde wedstrijdsport. Het is een combinatie van theorieles, springles en een crossles. Je leert over het harnachement van je paard, je eigen uitrusting, voorbereiding en het aanrijden op verschillende soorten hindernissen. Tijdens de crossles is het dragen van een goedgekeurde cap en een  bodyprotector level 3 verplicht. Heb je die nog niet je bezit dan is dit in onze eigen winkel verkrijgbaar.

De basiscursus Eventing is (nog niet gepland) van 10 uur tot 16 uur en kost € 100,- incl. lunch. De groep bestaat uit maximaal 12 ruiters (rijden in twee groepen) en het minimale F niveau voor ruiters van buitenaf om deel te nemen is aantoonbaar F8 niveau of een KNHS klassering in de B.

Het maximale ruitergewicht voor deelname aan een spring- of eventingles is 75kg.

Heb je al een lesabonnement in de springles bij ons dan kan je in overleg met Thijs ook een (duo)privéles volgen. Zo'n privé crossles met een manegepony of paard kost € 65,- p.p. en je rijdt dan met z'n tweeën.

cross cursus 2021 informatie volgt...

Nieuw in 2020 was de cross cursus BB/B. De cursus bestaat uit vier lessen en als afsluiting heb je een startplek bij de oefencross. Het is mogelijk om met je eigen pony of paard te rijden of om met een manegepony of paard te rijden. Je rijdt in een groepje van vier tot zes ruiters. Wanneer je op een manegepony of- paard rijdt moet je eerst de basis eventing cursus hebben gevolgd of op een By Jordy op Kamp geweest zijn.
De eerste les is een springles en de andere drie lessen zijn crosslessen. Mochten de weersomstandigheden dusdanig zijn dat het niet verantwoord is om in het terrein te rijden dan wordt de les verplaatst (dit hoor je in de ochtend). De groepsindeling met tijden volgt een week voorafgaand aan de cursus, geef het aan als je bijvoorbeeld samen reist dan kunnen wij daar rekening mee houden.

– één springles
– drie crosslessen
– je rijdt in een klein groepje van 4 tot 6 ruiters
– startplek bij de oefencross
– met je eigen pony of paard
– met een manegepony of manegepaard
– niveau BB / B
– goed passende veiligheidscap en bodyprotector level 3 verplicht (ook hier te koop in de winkel)
– goede beenbeschermers (voor en achter) en springschoenen voor je paard.
– wanneer je paard of pony hoefijzers heeft zorg dan voor kalkoenen passend bij de weersomstandigheden, heb je hier nog geen ervaring mee? Zorg dat je hoefsmid stiftgaten in de ijzers maakt en geef even bij je inschrijving aan dat je hier uitleg over wil. Dan neemt Thijs contact met jullie op. Voor de manegepony’s en paarden hebben wij geschikte beenbeschermers en kalkoenen.

 

 

Contactformulier