Young Leaders Academy - Manege 't Hoogt

De Young Leaders Academy, met het paard als ideale leermeester.

Droom jij van werken in de paarden? Groei binnen vier jaar (naast je huidige school/opleiding) van manegeruiter naar manegemedewerker met onze eigen Young Leaders Academy. Je werkt aan jouw persoonlijke en vakinhoudelijk ontwikkeling door het verwerven van competenties binnen de badges. Na het behalen van een badge mag je jouw verworven vaardigheden direct toepassen in de praktijk.

In de Academy neem je deel aan de lessen en activiteiten die gebaseerd zijn op het Young Leaders Program. Over  twee jaar verspreid doorloop je één niveau met alle bijbehorende badges. Hierna kan je doorstromen naar het volgende niveau. De eerste periode start in september 2024 en loopt tot en met juni 2026. Het instroomniveau wordt gebaseerd op leeftijd en ervaring.

Dit programma sluit aan bij de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om ‘ in de paarden’ te gaan werken. In ons programma hebben deelnemers aan niveau 3 (rood) al een betaalde bijbaan op onze manege! Daarbij sluiten deze vaardigheden aan op de competenties die je in het dagelijks leven nodig hebt 

Algemene vaardigheden

Vakinhoudelijke vaardigheden

De badges

Badges zijn onderwerpen waar je mee aan de slag gaat. Iedere badge duurt ongeveer twee maanden. Ieder niveau heeft een eigen lesprogramma en tijdens de uitvoering van de activiteiten werken de niveaus in (gemixte) groepen samen. Na het behalen van de badge mag je als Young Leader extra meedoen op de manege, waarmee precies lees je hieronder.

Programma en kosten

Het programma start met een kennismakingsdag op zaterdag 31 augustus 2024. Tijdens deze kennismakingsdag creëren we een veilig klimaat in de groep, doen we aan teambuilding, leer je hoe je feedback kan geven en presenteren we de precieze planning.

Niveau 1 (blauw) en niveau 2 (wit) zijn wekelijks gemiddeld 2 tot 4 uur met dit programma bezig.  Niveau 3 (rood) doet dit in de vorm van een bijbaan (met een 0 uren contract) en zijn gemiddeld 8 uur per week op de manege. Niveau 3 combineert werken en leren, we bekijken per persoon wat je vaardigheden zijn en welke betaalde werkzaamheden daarbij passen.

Het programma bestaat uit verschillende soorten lessen; theorielessen, praktijklessen(met begeleiding en zelf in te plannen oefenmomenten), lessen gegeven door gastdocenten, uitjes en activiteiten.

De lessen zijn dus niet op een vast moment in de week. Dit is afhankelijk van de badge en de bijbehorende activiteiten. Twee maanden voorafgaand aan de start van de badge is bekend wanneer de bijeenkomsten plaatsvinden.

Er is in juli en augustus een zomerstop m.u.v. niveau 3 (rood) die helpen bij het ponykamp

Ons streven is om per niveau 8 deelnemers te hebben, dus een groep van totaal 24 Young Leaders.

Wat kost het?
Om je vakinhoudelijke vaardigheden optimaal te ontwikkelen is het belangrijk dat je ook veel uren op de manege en te paard doorbrengt. Daarom kiezen wij ervoor om geen extra betaling te vragen maar tweede lesabonnement bij onze manege.
Wanneer je in de Bixie of Dancer groep rijdt dan kan je een tweede groepsles op dat niveau in de week doen of kiezen voor een privélesabonnement. Wanneer je in de Jumper les rijdt is een tweede Jumper groepsles mogelijk, privélesabonnement mogelijk maar ook het wedstrijdteam of de springles is een optie.

Naast de wekelijkse bijeenkomsten die op de manege plaatsvinden, zullen er ook uitjes en gastlessen voor de Young Leaders worden georganiseerd. De extra kosten die deze activiteiten met zich meebrengen (bijv. vervoer) worden door de Young Leaders zelf bekostigd. 

Daarbij zullen alle Young Leaders er representatief uitzien wanneer zij op de manege aanwezig zijn. Alle medewerkers op de manege zijn immers herkenbaar. Als Young Leader ben je dat natuurlijk ook d.m.v. een kledingset die bestaat uit een bodywarmer, hoodie, t-shirt en petje in de kleur van je niveau met je naam erop. Deze kosten zijn tevens voor de Young Leaders.

Rondom deze lessen presenteer je jezelf ook als Young Leader door ervoor te zorgen dat na jouw les je bijvoorbeeld de zadelkamer even controleert op schone bitten, je de beschermers weer op alfabet zet of als je niet hoeft op te zadelen bijvoorbeeld een hoofdstel invet of als je niet hoeft af te zadelen de stalgang veegt. Je levert in ruil voor de Young Leaders Academy een sociale contributie. Maak samen met de andere Young Leaders de manege jullie tweede thuis!

Scroll naar top
Manege 't Hoogt draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders