fbpx

De leukste manege van Utrecht!

rijles op fijne pony's en paarden, voor beginners en gevorderden, tijdens leuke en afwisselende lessen.

0 +
Jaar ervaring
0 +
Ruiters

Onderaan deze pagina kan er een keuze gemaakt worden uit lessen voor kinderen/jeugd, volwassenen, studenten of lessen met je eigen paard.

Scroll rustig naar beneden.

Het hippisch centrum waar je meer leert dan alleen paardrijden

waar meerdere generaties utrechters hebben leren rijden

In onze rijlessen leer je samenwerken met je pony of paard. Op alle niveaus kan je bij ons terecht voor les, met of zonder eigen pony of paard.

Wij streven ernaar om in alles wat we doen de 10 richtlijnen die opgesteld zijn door wetenschappers, die wereldwijd onderzoek doen naar paardwelzijn, te volgen. 

Paardrijden met plezier voor mens en dier!

Over Manege 't Hoogt

Thijs en Lizzy hebben in 2016 Manege Groessen opgericht, omdat wij vonden dat pony’s en paarden goed gehuisvest en verzorgd moesten worden, lessen inhoudelijk kwalitatief goed en afwisselend moesten zijn en ook tijdens de lessen aan het werkplezier voor het paard zou worden gedacht. Het was niet ons intentie om supergroot te worden, maar wat we doen moest goed. We begonnen met 7 pony’s en paarden, een terrein met veel achterstallig onderhoud en 0 lesklanten. Om eind 2017 met 20 pony’s en paarden, een opgeknapt mooi terrein en 200 lesklanten te besluiten naar onze huidige locatie met meer mogelijkheden te verhuizen.

We hebben de locatie in Groessen verkocht en op 3 maart 2018 (her)openden wij Manege ’t Hoogt in Utrecht.

Wij leren ruiters paardrijden waarbij we rekening houden met de 10 richtlijnen van WOW, Werken aan Optimaal paard Welzijn. Deze richtlijnen zijn geschreven door wetenschappers van over de gehele wereld die onderzoek doen naar paardwelzijn.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je leest op deze pagina meer over de manege en onderaan kan je een keuze maken. Scroll dus helemaal naar beneden voor de specifieke informatie voor kinderen, jeugd, volwassenen, ruiters met een eigen pony of paard of studenten.

Een rondleiding is momenteel alleen op afspraak op zaterdag mogelijk vanwege de corona-maatregelen. 

Het aanmelden voor de les gaat online en verderop op de website leggen we dit uit.

hierom kies je voor ons

Toen ik binnenstapte bij Thijs en Lizzy wist ik al, dit is een heel bijzonder plekje. Een warm onthaal en aandacht voor de ruiter als individu is wat mij steeds weer naar Thijs en Lizzy brengt. De dieren staan er prachtig bij, in een mooie groepshuisvesting. Dressuur, springen, eventing, horsemanship en zitcoaching, buitenritten, het is er allemaal, en meer. In hele korte tijd is hier een prachtige 4* manege neergezet, wat mij betreft inderdaad het fijnste plekje in Utrecht.

Baukje Wegh

Wij letten op veiligheid

Paardrijden is een sport met risico’s. Niet alleen tijdens het rijden, maar ook op stal werk je met een dier van een paar honderd kilo. Daarom is het extra belangrijk om alle veiligheidsvoorschriften in acht te nemen.

Kies een locatie die een veiligheidscertificaat heeft. Zo weet jij dat er alles aan wordt gedaan om veilig te werken.

Uiteraard zijn wij in het bezit van het veiligheidscertificaat.

Persoonlijke aandacht

Wij leren je graag kennen als persoon. In onze groepslessen rijden 8 vaste ruiters en is er één inhaalplek. Je rijdt dus met maximaal 9 ruiters in de rijbaan.

Manegeplan App

Beheer je afspraken on-line in de app. Afzeggen en inhaallessen plan je gemakkelijk wanneer het jou uitkomt. Lessen die 24 uur vooraf afgezegd zijn, mogen binnen het kwartaal worden ingehaald.

Zelfwerkschema

Onze ruiters leren wij de WOW warming up waarin je zelfstandig kan losrijden. Dat geeft de instructeur de gelegenheid ook tijdens de groepsles individuele aandacht te bieden aan de ruiter.

‘Wat een verrassing!!’ Roep ik vrijwel elke keer wanneer ik aankom bij Manege ’t Hoogt. Elke week is er weer een leuk (verrassend) thema voor de lessen, prachtige buitenritten en fantastische paarden. De paarden staan er super bij dankzij de liefdevolle verzorging, het instructieteam heeft veelzijdige kennis en maakt je elke keer weer aan het lachen. Manege ’t Hoogt zorgt dus eigenlijk voor een kleerhangereffect… Je ziet er al gauw uit alsof je met een kleerhanger in je mond hebt geslapen, en dat is FANTASTISCH!

Anniek Roodink

Ruiteropleiding

Wij bieden de ruiteropleiding van de KNHS/FNRS aan. Je voortgang kan worden bijgehouden door het rijden van proeven. Dit wordt bijgehouden in je ruiterpaspoort. Maandelijks is er bij ons een proevendag die wij organiseren in wedstrijdverband.

Ruiters met een eigen pony of paard kunnen bij ons lid worden en een startkaart aanvragen waarmee zij KNHS wedstrijden kunnen rijden. Uiteraard is het ook mogelijk om eerst met je een eigen pony of paard deel te nemen aan de FNRS proeven.

De Lessen

Kies hier wat op jou van toepassing is.

Lessen met je eigen pony of paard

Van longeren met dubbele lijnen tot Grand Prix.

Lessen voor kinderen/jeugd

Vertrouwen, balans en spelenderwijs leren staan centraal.

Lessen voor volwassenen

Volwassenen met en zonder rij-ervaring kunnen bij ons komen rijden.

Lessen voor studenten

De Utrechtse Studenten Ruitervereniging Hippeia heeft haar rijlessen bij ons op de manege.

Scroll naar top
Manege 't Hoogt draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches