Paarden- en Ponykampen

In iedere schoolvakantie organiseren wij verschillende kampen!

Hieronder lees je over de drie soorten kampen die bij ons plaatsvinden:

 • Buitensportdagen in de meivakantie (8 t/m 12jr & 13 t/m 18 jr)
 • By Jordy op kamp (jeugd en volwassenen!)
 • Dagkamp (basisschoolleeftijd)
 • Slaapkamp (basisschoolleeftijd)

Buitensportdagen in de meivakantie!

Van zondag 3 mei t/m vrijdag 8 mei organiseren wij dagelijks de buitensportdagen. Deze dagen zijn geschikt voor ruiters die al bij ons rijden maar ook voor kinderen die een andere sport doen maar nu nog niet mogen sporten, omdat het een binnensport is. Hiermee hopen we gehoor te geven aan de oproep van de overheid om onze buitenlocatie open te stellen aan kinderen die normaliter elders sporten.

Het programma heeft twee dagdelen. Jeugd die al een lesabonnement bij ons hebben mogen in de ochtend aan het pony/paardrijd programma meedoen. Jeugd zonder lesabonnement bij ons starten gelijk met het outdoor sportprogramma. De middag is een gezamenlijk outdoor sportprogramma voor beide groepen.

Uiteraard houden wij rekening met de maatregelen, zoals het afstand houden. Jullie nemen zelf je eigen eten en drinken mee. Dus een tussendoortje voor in de ochtend en middag en natuurlijk een lunchpakket. We eten wel gezamenlijk, maar op voldoende afstand van elkaar.

Het gehele programma vindt buiten plaats, trek dus passende (sport)kleding aan bij het weer. Daarbij is de kans groot dat je lekker vies wordt, dus zorg ervoor dat je kleding aan hebt die vies mag worden. Het kan regenen maar je kan ook zonnebrandcrême nodig hebben. Een extra set droge kleding kan handig zijn (ook bij mooi weer), dus neem ze voor de zekerheid mee. Wanneer je ook gaat paardrijden neem dan naast je paardrijdkleding ook je sportschoenen/gympen mee waar je makkelijk op kan rennen en die vies mogen worden.

We beginnen om 9 uur en het programma is om 17 uur afgelopen. Wanneer je op de fiets komt zet je je fiets in de fietsenstalling en loop je via de verplichte route (aangegeven met pijlen) naar de ingang waar je welkom geheten wordt.
Wanneer je gebracht wordt met de auto kan je via de verplichte route bij de ingang gebracht worden, er mag niet worden geparkeerd. De uitgang is aan de kant van de schutting dus ophalen gaat via dezelfde route.

De buitensportdag gaat door bij minimaal 12 aanmeldingen. Er kunnen maximaal 20 kinderen/jeugdigen meedoen. Je mag je inschrijven als je minimaal 8 jaar bent en maximaal 18 jaar. We maken groepen aan de hand van leeftijd 8 t/m 12 jaar en 13 t/m 18 jaar.

Het kan dus zijn dat we contact met je opnemen over de dag, omdat er weinig aanmeldingen zijn op een bepaalde dag of juist weinig aanmeldingen van jouw leeftijdscategorie. We leggen je dan graag een alternatieve dag voor om de groepen zo goed te verdelen en ervoor te zorgen dat je niet de enige 9 jarige tussen de 16 jarigen bent of andersom. Echter we verwachten wel veel animo, omdat buiten sporten natuurlijk ontzettend leuk is en we dit allemaal wel erg gemist hebben!

De kosten:

          Twee inhaallessen met bijbetaling van € 30,-

          Of als je geen abonnement bij ons hebt € 70,-

Inschrijven kan t/m 1 mei 12:00 uur (of tot het vol is natuurlijk). De betaling moet voor 1 mei 17:00 uur binnen zijn.

Na het inschrijven via onderstaande linken ontvang je een iDeal betaallink (zonder betaling is je plek niet definitief) en daarna nog een bevestiging. Houd er als ‘oudere’ jeugd rekening mee dat je niet alleen je eigen telefoonnummer noteert, maar ook die van één van je ouders.

We hebben er superveel zin in!

Inschrijven voor zondag 3 mei is niet meer mogelijk.

Inschrijven voor maandag 4 mei is niet meer mogelijk.

Inschrijven voor dinsdag 5 mei is niet meer mogelijk.

Klik hier om je last-minute in te schrijven voor woensdag 6 mei.

Inschrijven voor donderdag 7 mei is niet meer mogelijk.

Inschrijven voor vrijdag 8 mei is niet meer mogelijk.

By Jordy op kamp

Voor eventingliefhebbers organiseert Jordy Wilken samen met Manege ’t Hoogt trainingsweekenden/midweken voor alle leeftijden op de vernieuwde locatie van Manege ’t Hoogt in Utrecht. De weekenden geven ruiters en amazones zonder eigen pony of paard de kans om in aanraking te komen met eventing of hun ervaring te vergroten. Manege ’t Hoogt beschikt over fijne ervaren paarden en pony’s en heeft daarnaast zijn recent aangelegde eigen cross-terrein mét waterbak voor een echte cross-training.  

By Jordy op kamp is voor alle eventingliefhebbers en geïnteresseerden zonder eigen pony of paard. 

Met wie ga ik By Jordy op kamp?

Deze midweek wordt georganiseerd met maximaal 16 deelnemers, waarvan de helft jeugd is en de andere helft volwassen.

Wat gaan we doen By Jordy op kamp?

We starten dit jaar op woensdagavond met de kennismaking en de theorie-avond. Iedere deelnemer zal zorgvuldig aan zijn ‘eigen’ pony of paard voor dat weekend worden gekoppeld. Op donderdag zullen de dressuur -en springtrainingen plaatsvinden en op vrijdag -save the best for last – de crosstraining. Daarna wordt de midweek gezamenlijk afgesloten.  

De trainingen zullen worden gegeven in kleine groepen van maximaal 4 personen. De groepen zullen worden ingedeeld op leeftijd en niveau. Behalve aandacht voor de praktijk, zal er ook tijd worden besteed aan theorie tijdens de theorie-avond over eventing en aan blessurepreventie middels de workshop valtraining.  Naast alle kennis en ervaring die je opdoet, ontspannen we gezellig met elkaar tijdens de Bonte Avond!

Praktische informatie over By Jordy op kamp:

Datum midweek 1: woensdag 5 augustus t/m vrijdag 7 augustus
Datum midweek 2: woensdag 19 augustus t/m vrijdag 21 augustus

De kosten voor het kamp bedragen 325 euro. Dit is inclusief de maaltijden, onbeperkt limonade/gewone koffie/thee en evt. huur bodyprotector.

Wat heb ik nodig en neem ik mee By Jordy op kamp?

 • Ervaring met springen (minimaal Va3 / parcours 40cm)
 • Bodyprotector (evt. te huur of te koop bij de manege)
 • Paardrijdspullen incl. goedgekeurde en passende veiligheidscap
 • Luchtbed/matje en slaapspullen (jullie slapen in onze grote legertent)
 • Zonnebrandcrême en/of regenjas 🙂
 • Sportkleding
 • Douchespullen en badslippers
 • Kleding voor de bonte avond (act :D)!

Hoe kan ik mij inschrijven voor By Jordy op kamp?

Je kan je direct hieronder inschrijven, vul alle antwoorden uitgebreid genoeg in zodat wij een goed beeld hebben. Op het By Jordy kamp willen we ook een mooie verhouding hebben in pony’s/paarden, daarom gaat de inschrijving op gewicht en leeftijd. Na het versturen van het formulier ontvang je van ons een betaallink. Na het betalen is je plek definitief! 

De (sport)paarden die meelopen met het kamp hebben een maximaal laadvermogen van 75kg.

Uiteraard ontvang je van ons nog een bevestiging en twee weken voor het kamp nog een e-mail.

Direct inschrijven voor midweek 1: woensdag 5 aug. t/m vrijdag 7 aug.

Direct inschrijven voor midweek 2: woensdag 19 aug. t/m vrijdag 21 aug.

Dagkamp

Dagkamp is van 9:30 uur tot 16:00 uur. Wanneer je ouders moeten werken kan je in overleg wat eerder komen en/of later opgehaald worden. Het programma van dagkamp is divers en wordt aangepast aan het niveau van de kids en natuurlijk het weer. Kinderen die nog nooit hebben gereden zijn ook van harte welkom op dagkamp.

Kinderen met rij-ervaring die al in de les bij ons rijden gaan so wie so één keer rijden. Kinderen zonder rij-ervaring leren poetsen en opzadelen en gaan voltige doen. De kinderen die elders rijden zal per kind worden bekeken in welke groep ze meedoen. In de middag doen we altijd nog een paardgerelateerde activiteit en gaan we iets knutselen of ponycake bakken.

In het kort:

 • dagkamp
 • van 9:30 uur tot 16:00 uur
 • 8 t/m 12 jaar
 • Met en zonder rij-ervaring
 • Kost 50 euro

Slaapkamp

Eén keer per jaar hebben we een slaapkamp. Dit is de eerste week van de zomervakantie (voor de regio midden). We beginnen op zondag tussen 15 uur en 16 uur en op zaterdag tussen 10 en 11 uur is het kamp afgelopen.

Dagelijks doen we twee paardgerelateerde activiteiten. De groepen worden ingedeeld op niveau en ook kinderen die nog nooit hebben gereden zijn welkom! We gaan themalessen rijden, springen, op buitenrit, voltige, zonder zadel rijden en nog veel meer. Ook doen we veel spelletjes, gaan we een middag zwemmen bij de Maarsseveense Plassen (speeleiland kant),  krijgen jullie exterieurles en spelen we avondspellen.

In het kort:

 • Slaapkamp
 • Zondag 15:00 – 16:00 tot zaterdag 10:00 – 11:00
 • 8 t/m 12 jaar
 • Met en zonder rij-ervaring
 • Aanbetaling bij inschrijven 150 euro
 • Restant een week voorafgaand aan het kamp 175 euro

Get in touch!

openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag

14:30 – 22:30
9:30 – 11:30 & 15:30 – 22:30 
14:30 – 23:30 
9:30 – 11:30 & 15:00 – 22:30 
9:00 – 11:30 & 14:30 – 23:00 
9:00 – 17:30 

Een half uur voor de eerste les gaat de manege open tot een half uur na de laatste les. Wanneer je een privéles buiten deze openingstijden hebt gepland dan gaat ook een half uur voor je les het hek open.

Wanneer het hek dicht is zijn we gesloten.

Location

Manege ’t Hoogt
Gageldijk 104a
3566 MH, Utrecht

Details

+31652200715
info@manegethoogt.nl

kvknr. 65372980
NL56 RABO 0169 2647 26