fbpx
cropped-cropped-LogoWhite-e1556891209871.png

Wacht even en bekijk eerst deze korte video.

Maak gebruik van de eenmalige aanbieding! De aanbieding komt niet meer terug nadat je dit scherm hebt gesloten en omdat je het e-book hebt gedownload is dit zeker interessant voor je!

PS Het is gelukt, binnen enkele minuten zit het e-book in je mailbox.

Ontwikkel een betere band met je paard en leer alles wat je moet weten wanneer je voor een paard zorgt. En dat allemaal vanuit huis.

Hoe is deze community onstaan?

In 2015 hebben wij (Thijs en Lizzy) de eerste stap gezet om lessen te gaan verzorgen binnen ons eigen bedrijf en op onze manier. Wij wilden veilige, leerzame en vooral leuke lessen geven met pony’s en paarden die het zelf ook leuk vinden.

Inmiddels zijn we zes jaar verder. Er staat er een prachtig bedrijf midden in het land waar we met 35 schoolpony’s en paarden lessen verzorgen aan een paar honderd ruiters. En hebben we kennisgemaakt met WOW Werken aan Optimaal paard Welzijn, wat heel mooi aansluit bij onze visie.

Wij helpen mensen graag om goed te leren paardrijden en plezier te hebben in de paardensport. Helaas hebben wij de afgelopen jaren ook vaak gezien dat dit plezier door onbewuste onkunde bijvoorbeeld bij aanschaf van een pony of paard al snel weg was.

Eigenlijk zien mensen van ‘buiten’ niet altijd wat er bij een goed stalmanagement/ paardenmanagement allemaal komt kijken. En wat is dan precies ‘goed’? Hoe weet je wat ‘goed’ is? En nog specifieker; wat is er voor ‘dit’ unieke paard ‘goed’?  Hierdoor zien wij veel ruiters die een paard kopen, opgelicht worden, teleurgesteld zijn, bakken met geld kwijt zijn, slecht paardwelzijn etc. 

Uiteindelijk willen wij voor ieder paard een fijn leven en voor iedere ruiter plezier in het paardrijden.

Inmiddels bereiken we op onze manege veel ruiters en mogen wij onze kennis overdragen. De meeste ruiters hebben één keer per week les en sommige ruiters met eigen paarden komen eens in de paar weken. En dan zijn we vaak in de praktijk bezig. 

We gingen op zoek naar een manier om de onderliggende theorie aan ruiters uit te kunnen leggen en om meer mensen te kunnen bereiken. Covid-19 sloot de wereld en voor de community ging er een wereld open

Je kan nu thuis de theorielessen online, lekker in je eigen tijd, bekijken wanneer je wil en zo vaak als je wil. 

In harmonie met jouw paard werken

Hoewel we dagelijks les geven op de manege, willen we door middel van de online lessen de theorie bij je thuis brengen. Het werken met een paard is soms een grote puzzel.
We hebben rekening te houden met lichamelijke factoren, mentale factoren, omgevingsfactoren, de ruiter is ook een heel belangrijke factor en dan ook nog het harnachement.

We laten je bijvoorbeeld meekijken met de bitfitter die een nieuw bit voor Zamzam gaat uitzoeken. Zamzam laat heel goed zien wat hij fijn en minder fijn vindt.

Proefperiode van 2 dagen voor maar €1,- (t/m 21 augustus)

Prijs is incl. BTW

€11,95

daarna per maand

Ik wou dat ik zo'n community had toen ik begon met ponyrijden, maar dat is zo lang geleden, toen was er niet eens internet

Jasmijn Vogelij

Herken jij jezelf hierin?

Paardrijden is ontzettend leuk, maar er komt ook veel bij kijken. Zie jij jezelf terug in één of meer van onderstaande punten?

De Community voor elke paardenliefhebber

In de community komen onderwerpen als natuurlijke behoefte en huisvesting aan bod. Je leert wat natuurlijk gedrag voor een paard is en door de inzichten die je opdoet kan je een bewuste keuze maken o.a. over de huisvesting van je paard.

Leer kijken vanuit het paard

Door onze theorielessen met beelden kan je het paard als dier beter begrijpen.

Zoek oplossingen bij jezelf

We nemen je mee in onze aanpak met praktijkvoorbeelden hoe je goed en duidelijk communiceert met je paard.

Altijd en overal

Je vindt alles on-line waardoor je veel mogelijkheden hebt. Je kan, op momenten waar het jou uitkomt, kijken.

Nu met theorielessen voor de ruiteropleiding

De community is een hele fijne aanvulling op de manegelessen! Je kunt op je eigen tempo de stof tot je nemen. Het werken met filmpjes maakt alles duidelijk! Daarnaast vind ik het ook super leuk om met de weekvlogs een kijkje achter de schermen van de manege te krijgen.

Jantine Frantzen

Een paard wat natuurlijk gedrag kan vertonen is fijn om mee te werken.

Wat krijg je allemaal?

Online lessen per thema

In de thema’s staan on-line lessen, zoals: exterieur, harnachement, F proeven, kuddegedrag, voeding, etc. Samen met onder andere paardenvideograaf Tessel Schmidt brengen wij de theorie in beeld.

Weekvlogs

In de weekvlog neemt Lizzy je mee in haar weken. De manege is een way of life. Je krijgt een kijkje achter de schermen op de manege, bij het hebben en trainen van een eigen paard en nog veel meer.

Case study: Casa

Casa Sanchez is ons jonge (nu nog onbeleerde) paard. Middels een vlog neem ik jullie mee in de opleiding van hem. Superspannend om echt alles te delen. Echter willen wij je laten zien hoe wij dit aanpakken.

Iedere week een nieuwe weekvlog.

Iedere zaterdag komt het nieuwe thema online die we in de week erop op de manege rijden. Wanneer je niet bij ons rijdt, bijvoorbeeld omdat je een eigen paard hebt, kan je thuis ook meedoen. Zo kan je ideeën opdoen en het rijden thuis ook afwisselend en leuk maken.

Doe je ook mee met de FNRS proeven en wil je daarvoor oefenen? Er staan lessen online waarmee we de theorie met je doornemen en voorbeelden laten zien. Aan het einde van een module kan je alvast oefenen voor de theorietoets met de oefenvragen.

Het resultaat

Onze community groep levert je veel op! Als je op zoek bent naar meer zekerheid in jouw benadering naar je paard toe en op zoek bent naar contact met anderen, dan is deze community voor jou!

3 redenen waarom je mee wil doen

Iedere thema is opgebouwd uit meerdere modules en die modules bevatten lessen. Iedere vier weken staan er nieuwe lessen op, soms in een heel nieuw thema en soms worden bestaande thema’s aangevuld.

Ik ben nog maar net begonnen met ontdekken van dit alles maar vind de community nu al een verrijking! Ooit ben ik als 12-jarige een paardenmeisje geworden maar nooit eerder de kans gehad om zoveel over paarden en alles er omheen op te kunnen nemen.

Gineke van Heezik

Wat mij meteen aantrok was het thema van het paard Casa Sanchez. Hierin krijg je een kijkje in zijn opleiding van een jong paard. Ik heb hier heel weinig ervaring mee, dus extra interessant en leerzaam. Ik ben benieuwd naar de rest wat nog allemaal gaat komen! 🙂

Laura van de Kemp

Meld je aan voor de Community

Stap nu in! De Community zal continu bijgevuld worden met waardevolle lessen en filmpjes. De instapprijs zal daarmee hoger worden. Hoe langer je wacht, hoe duurder de prijs.

Prijs is incl. BTW

€11,95

per maand

Veelgestelde vragen

Je kan op ieder moment opzeggen echter wel 7 dagen voor de nieuwe incasso van je abonnement. Een maandabonnement wordt per maand verlengd en een jaarabonnement per jaar.

Jazeker, wanneer je aanmeld en daarna 7 dagen voor de incasso weer afmeld dan kan dat.
De community en themalessen zijn ook op mobiel of tablet te bekijken.
De prijs van het abonnement blijft voor jou hetzelfde. Wanneer je opzegt en opnieuw aanmeld kan de prijs wel hoger zijn.
Zo lang als je lid bent heb je toegang. Nieuwe inhoud zie je direct. 

Natuurlijk ben je ook welkom! Leidraad in onze lessen is de Ruiteropleiding van de KNHS/FNRS, deze opleiding wordt landelijk op meerdere maneges aangeboden. Waar je rijdt maakt niet uit, als we maar met z’n allen (door het maken van bewuste keuzes) het voor alle paarden in Nederland leuk maken om met ons te werken. Een paard als dier blijft hetzelfde dier of je er nu op de ene manege mee omgaat of op de andere dat maakt voor het paard niet uit en voor mij ook niet.

Juist als je een eigen paard hebt, heb je de volledige verantwoordelijkheid over de huisvesting, verzorging en/of opleiding van jouw paard. Dan is het nog belangrijker dat je zeker weet dat het goed is wat je doet. En wat goed is voor een mens, is niet altijd goed voor een paard. Daarbij loop je met een eigen paard eerder tegen ongewenste gedragspatronen aan, omdat je vaker alleen bent, dan met een schoolpaard wat altijd onder deskundige begeleiding in de les loopt. Sommige gedragingen gaan heel geleidelijk en worden pas een probleem als het gevaarlijk of onwerkbaar wordt. Door bewustwording en het vergroten van kennis kan je een hoop leed voorkomen.

Dat weet je natuurlijk pas als je erbij bent. Je lidmaatschap kan je altijd opzeggen en eindigt dan na de periode waar je voor had betaald. Je kan dus ook één maandje lid worden.

De prijs is inclusief BTW.

De community is een dynamisch geheel waar continue inhoud aan toegevoegd wordt. Je mag je vraag en interesse natuurlijk altijd doorgeven, dan kunnen wij er mee aan de slag!

Heb je nog een vraag?

Vul onderstaand formulier in en we komen z.s.m. bij je terug.

Als beginnend ruiter, met enorme behoefte aan meer kennis, vind ik dit een geweldig initiatief. Filmpjes zeggen zoveel meer dan een plaatje in een boek. En wat ik ideaal vind, is dat je kan kijken en herhalen wanneer je maar wilt. Er is echt duidelijke uitleg en leuke onderwerpen.

Susan Lekx
Scroll naar top
Manege 't Hoogt draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches