Stage dagbesteding - Manege 't Hoogt

Stage bij zorgmanege 't Hoogt

Ben jij op zoek naar een stageplek voor tijdens je zorgopleiding? Vind je het leuk om het werken met mensen te combineren met het buitenleven en paarden? Zou je graag een uitdagende, leerzame én afwisselende stage willen? Dan is een stage bij zorgmanege ‘T Hoogt iets voor jou!

Wie zijn wij?

Op de zorgmanege bieden wij kleinschalige dagbesteding aan voor mensen met een zorgvraag. Het doel is dat deelnemers deels of volledig een plek vinden in de maatschappij. Wij bieden dagbesteding aan van maandag t/m vrijdag van 09.30 uur tot 16.00 uur.

De dagbesteding is voor mensen die graag buiten bezig met de dieren en in de natuur en/of mee willen helpen in de bistro. Zo is er op de zorgmanege plaats voor jongeren en volwassenen met onder andere verstandelijke beperking, sociale, psychische of (ex)psychiatrische beperking, niet aangeboren hersenletsel, burn-out/ overspannenheid en re-integratie. Een deel van de deelnemers bij ons heeft de indicatie dagbesteding arbeidsmatige activering. De arbeidsmatige dagbesteding zorgt voor ontwikkeling of voorkomt achteruitgang, zorgt voor een betere structuur, goed dag-/nachtritme, minder eenzaamheid en meer sociale contacten.

Iedere deelnemer heeft persoonlijke doelen waar aan wordt gewerkt. We helpen hen om weer zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven en werken. We bieden een fijne plek aan deelnemers die onder andere structuur en regelmaat nodig hebben, waar we aandacht hebben voor elkaar en op een eerlijke en respectvolle manier met elkaar omgaan. We werken met de Triple- C methode. Triple-C is een visie en een methodiek voor de begeleiding en behandeling van mensen met een (verstandelijke) beperking, die daarnaast gedragsproblemen of psychische problemen hebben. De drie C’s van Triple-C staan voor Cliënt, Coach en Competentie. Coaches (begeleiders) ondersteunen cliënten (deelnemers) door op basis van een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie samen competenties op te bouwen.

Op de zorgmanege willen we de stad en de natuur met elkaar in aanraking laten komen. De paarden op de zorgmanege zijn voor veel deelnemers motiverend om het werk wat hoort bij de verzorging uit te voeren. We creëren een mooie plek waar deelnemers kunnen genieten van activiteiten op en rondom de zorgmanege zoals:

 • Schoonmaken van de huisvesting van de paarden
 • Paarden voeren en borstelen
 • Een mooie (moes)tuin helpen aanleggen en onderhouden
 • De kippen verzorgen
 • Onderhoudsklusjes, zoals het schilderen van hindernissen
 • Meehelpen in de bistro, bijvoorbeeld met het klaarmaken van de lunch

Onze aanpak is pragmatisch, resultaatgericht en vooral gericht op ‘zelf doen’. Uitgangspunt is om gebruik te maken van de vitaliteit van ‘eigen’ kracht en deelnemers een actieve rol te geven. Wij hechten veel waarde aan eigen verantwoordelijkheid voor het zoeken naar een oplossing. Wij geloven dat daardoor de kans op succes wordt vergroot om weer volledig of deels terug te komen in de maatschappij. Deze aanpak past dan ook heel goed bij de dagbesteding arbeidsmatige activering.

Wat ga je doen?

Tijdens je stage loop je mee met de dagbesteding. Je doet samen met de deelnemers en de begeleiders de taken en begeleid hen hierbij.  Je krijgt je eigen verantwoordelijkheden indien gewenst. Samen met je stagebegeleider bepaal je welke opdracht je gaat doen, zodat die past bij jouw leerdoelen en de eisen vanuit je opleiding. Tijdens je stage loop je niet alleen mee met de dagbesteding, maar je kunt ook deelnemen aan werkoverleggen en intervisiemomenten.

Wat bieden wij?

 • Je bent zowel binnen als buiten actief bezig  
 • Je krijgt veel vrijheid om dingen te ontdekken en op te pakken
 • Deelname aan overleggen en intervisie
 • Persoonlijke begeleiding door een stagebegeleider
 • Een gezellig team en collega’s

Wie ben jij?

Studenten van de opleiding HBO Social Work of van een andere zorgopleiding, zowel voltijd als deeltijd. Je bent enthousiast en gedreven en hebt affiniteit met het werken met mensen, buiten en met paarden”. Je bent bij voorkeur minimaal 8 uur per week beschikbaar, minder uur mogelijk in overleg. Daarnaast zoeken wij de volgende competenties/persoonskenmerken in onze stagiaires: zelfstandig, daadkrachtig, durft initiatief te nemen en beschikt over analyserend vermogen. Je bent op zoek naar een uitdaging en je staat stevig in je schoenen!

Enthousiast?

Stuur dan je CV én een motivatie. Voor vragen over de vacature kun je bellen naar 030-879 05 47.

Scroll naar top
Manege 't Hoogt draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders