Leasepony of -paard - Manege 't Hoogt

Leasepony of leasepaard

Het gevoel van je eigen pony- of paard maar dan zonder ALLE dagen de verantwoordelijkheid, extra dierenarts- en of hoefsmidkosten. De vrijheid om op vakantie te gaan of bij een drukke toetsweek extra tijd aan school te besteden, zonder zorgen over je geliefde viervoeter. Het kan bij ons sinds 2022.

Bij de lease heb je dus één vaste pony of paard waar je minimaal drie keer per week op rijd. 

Je rijdt wekelijks mee in een groepsles, je rijd een privéles en je mag één dag vrij rijden. 

Op de dag dat je ‘vrij rijdt’, geef je het paard ook los beweging in de cirkel. Dit is leuk om de samenwerking tussen jou en je leasepony/paard te versterken en goed voor het lichaam van het paard (of de pony).

De groepsles (regulier of wedstrijdteam) en de privéles vinden op één vast moment in de week plaats. Op deze dagen loopt de pony of het paard ook in de andere lessen mee.

Het vrij rijden kan op een vaste doordeweekse dag, het hangt af van de inzetbaarheid van jouw leasepony of paard welke dag dat wordt. Deze dag wordt jouw leasepony of -paard niet ingezet in de manegeles en ben je vrij om te kiezen op welk moment je komt. Wanneer je tijdens groepslessen rijdt, dan rijd je in de andere rijbaan dan de groepsles. De manege is open van 9uur tot 22.30 uur.

Voor het paard gebruik je het harnachement wat door ons is samengesteld, jij zorgt ervoor dat je dit maandelijks schoonmaakt en invet.

Uiteraard mag je eigen dekjes, beschermers etc. gebruiken. 

Wij helpen je op weg met het vrije werk in de cirkel. Wil je meer leren over het longeren, dan kan je dit tijdens de privéles leren. Je schaft hiervoor zelf een longeerlijn aan.

De tarieven:

Leasepony per maand €481,-
Leasepaard per maand €550,-

Wanneer je daarnaast ook in de springles en/of een extra groepsles rijdt:
Leasepony met wekelijks één extra les per maand €588,-
Leasepony met wekelijks twee extra lessen per maand €695,-

Leasepaard met wekelijks één extra les per maand € 673,50
Leasepaard met wekelijks twee extra lessen per maand €797,-

Een leasepony of – paard – kaart kan alleen per half jaar!

NB De tarieven gaan dus niet op leeftijd van ruiter maar op paard of pony. Een jeugdruiter op een paard, betaalt het paardentarief en een volwassene op een pony betaalt het ponytarief.

Een aantal regels die hierbij gelden:

  • Tijdens het vrij rijden wordt er dressuur gereden, er mag niet worden gesprongen en/of balken worden gebruikt.
  • Bandages zijn niet toegestaan, deze zijn (bewezen) slecht voor een paard
  • Tijdens het vrij rijden mag alleen de ruiter die least rijden, geen vriendinnetjes. Ook niet om uit te stappen.
  • Gemiste dagen en lessen kunnen niet worden ingehaald, wanneer je een eigen paard hebt ga je ook niet dubbel rijden als je een dag niet hebt gereden.
  • Wanneer de pony of het paard een kort-durende blessure oploopt dan delen wij een andere pony of paard in. Wanneer de blessure langer dan twee maanden duurt dan zoeken we een andere match voor de duur van de rest van de kaart.
Scroll naar top
Manege 't Hoogt draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders