Rijles met eigen pony of paard - Manege 't Hoogt

Lessen met je eigen pony of paard

“Goed leren paardrijden duurt iets langer dan een mensenleven”
Bert ten Berge

Voor ruiters met een eigen paard en voor paarden met een eigen ruiter

persoonlijke begeleiding van vaste combinaties

Een droom is uitgekomen; je hebt een eigen (bijrijd)paard! Vrijheid en geluk moeten nu iedere dag wel in overvloed aanwezig zijn. 

Maar… zo’n eigen paard is toch een hele verantwoordelijkheid, doe je het wel goed? Ondanks je fanatieke trainen, vallen wedstrijdresultaten tegen. Je mist soms de steun van een goede en betrokken instructeur. 

En in je eentje in de regen en de kou is het toch ook steeds wat minder gezellig dan hoe je de paardensport vroeger op de manege beleefde met je vriendinnen. Op sommige dagen lijkt die mooie droom verder weg te zijn dan ooit. Soms vraag je je af of dit het is…

Stel je voor dat je het ultieme geluk van de unieke band tussen jou en je eigen paard zou kunnen combineren met een uitstekende begeleiding op een gezellige locatie met alle faciliteiten.
Stel je voor dat je lief en leed kunt delen met andere paardeneigenaren? Nagenietend in de verwarmde bistro van de les met een lekkere latte macchiato of een verse gemberthee of heerlijk in de zon op het terras met een drankje uit een lekker gekoeld flesje. 

Je kunt nu die droom laten uitkomen. Of je nu hulp kunt gebruiken in de dagelijkse omgang met je paard, met trailerladen, grondwerk, het verbeteren van je eigen houding en zit, een wedstrijdgerichte dressuurtraining tot Grand-Prix niveau wilt krijgen of kennis wilt maken met de spring- of eventingsport; wij maken het voor je mogelijk om weer volop samen met je paard te genieten en jezelf te ontwikkelen als ruiter.

Wie zegt dat geluk niet te koop is, heeft nog nooit een paard gekocht.

Groepslessen

De gezelligheid van de manege beleven!

In onze groepslessen rijden we met een vast aantal van 8 ruiters en één inhaalplek. Want lessen die je op tijd afzegt kan je op een andere moment binnen het kwartaal inhalen. 

Iedere week hebben we een ander thema in de les, waardoor de lesstof gevarieerd is.

Waar kan je les in volgen bij ons?

Specialisaties

Onze teamleden hebben vaak een specialisatie waardoor we veel kennis en kunde bij elkaar hebben, bijvoorbeeld;

– Thijs is gediplomeerd Eventing-instructeur.

– Annemarie gediplomeerd Deurne (niv. 4) instructeur en gediplomeerd Paard & Gedrag instructeur (bij Annemarie v/d Toorn).

– Robin is gediplomeerd instructeur Wedstrijdsport Dressuur (ORUN 4).

– Lizzy is HBO Zitcoach 2.0 in opleiding (bij Anne Muller).

Van longeren met dubbele lijnen t/m Grand Prix. Voor iedere uitdaging hebben we een instructeur in huis die met jou en je paard samen met plezier aan oplossingen gaat werken.

De eerste keer dat je met je paard komt zien we graag even je paardenpaspoort met daarin de door de KNHS verplichte vaccinaties. 

Voordat je les begint mag je natuurlijk onze rijbaan verkennen en alvast losrijden als je dat fijn vindt. Heb je een jong of fris paard? Vooraf longeren in de longeercirkel is ook mogelijk.

Bij een eventingles is een bodyprotector verplicht. 

Voor jouw les naar één adres

de expertise is allemaal aanwezig

Begeleiding bij Horsemanship, trailer laden, longeren, houding & zit, dressuur, springen, eventing, wedstrijdgerichte training of rijden voor je plezier.

Horsemanship

Leer op een juiste manier omgaan met je paard, trailer laden, longeren en ook obstakeltraining hoort hierbij. Vergroot het zelfvertrouwen van jou en je paard!

Zitcoach

Spanning bij het rijden, verliezen van stijgbeugels, hobbelen in het doorzitten en zelfs pijn bij het paardrijden kan voorkomen. Tijdens de zitles werken we aan jou als ruiter.

Rijles

Van B t/m Grand Prix voor dressuurles ben je ook hier aan het goede adres!
Springen en eventingles t/m L niveau.

 Je hoeft niet goed te zijn om te beginnen. Je moet wel beginnen om goed te kunnen zijn.

Wedstrijdteam

twee lessen per week

Ruiters in ons wedstrijdteam volgen één reguliere groepsles door de week en rijden op zaterdagochtend de wedstrijdles.

Het niveau varieert van F3 t/m B dressuur en in de lessen wordt er proefgericht gereden en aan de eigen leerdoelen gewerkt.

Het wedstrijdteam bestaat uit 16 ruiters waarvan de ene helft om 8.30 uur rijdt en de andere helft om 9.30 uur. 

Bij het wedstrijdteam heb je een sociale contributie, je helpt elkaar met bijvoorbeeld voorlezen maar ook ben je op wedstrijddagen betrokken, bijvoorbeeld als ringmeester.

Lizzy de Koning

hbo zitcoach 2.0 in opleiding

“Houding en zit heeft mij altijd al geboeid. Met mijn huidige opleiding, een verdieping op de instructeursopleiding, die ik hier direct in de praktijk breng ben ik dagelijks bezig met de biomechanica van mens en paard.

Ik help je graag, o.a. door jou vragen te stellen en oefeningen te laten doen waarmee je bewustwording groter wordt, om nog beter te gaan zitten, zodat je signalen kan verfijnen en je nog fijner met je paard kan communiceren.”

 

herken jij dit

maak een afspraak en we gaan aan de slag

Horse event 2019

Privéles bij ons

Gageldijk 103a in utrecht

Lessen op locatie

wij komen naar je toe

Dressuur, springen, horsemanship, zitles...

Veelgestelde vragen

staat je vraag er niet bij? neem dan contact met ons op

Als er plek is kan je op ieder moment starten. Je kan max. drie opeenvolgende losse lessen meerijden (17,50 euro per les) om te kijken of je het leuk vindt.

Nog een andere vraag?

Stel je vraag via het onderstaande formulier. Je krijgt binnen een week antwoord.

Scroll naar top
Manege 't Hoogt draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders