Paardrijden - Manege 't Hoogt

Paardrijlessen

De informatie op deze pagina is verdeeld in een aantal delen in de volgende volgorde:

  1. Ruiters met een eigen pony of paard
  2. Kinderen van 4 t/m 12 jaar
  3. Jeugd vanaf 13 jaar en volwassenen
  4. Studenten

Ruiters met een eigen pony of paard

Zoek je de gezelligheid van de manege met je eigen pony of paard? Je kan bij ons meedoen aan de evenementen maar natuurlijk ook aan groepslessen en privélessen. Voordat je in een groepsles kan instromen boek je altijd eerst een privéles van een half uur, dan kunnen we daarna een passende groep bij je zoeken. Meld je aan via het formulier onderaan deze pagina of klik op de knop.

Kinderen van 4 t/m 12 jaar (Bixie & Friends opleiding)

Kinderen van 4 t/m 7 jaar mogen één keer per maand meedoen aan de ‘ Lucky’ les. Deze les is een uur waarvan er een gedeelte wordt gepoetst en een gedeelte waarin de kinderen op de pony zitten en de ouder de pony vasthoud. Inschrijven kan door eerst aan te melden onderaan deze pagina en daarna in onze online agenda de les te boeken. Deze les wordt een paar keer per maand aangeboden op zaterdagmiddag om 15.30 uur. 

Kinderen van 8 jaar en ouder zonder ervaring kunnen op woensdagmiddag starten in onze beginnersles (‘ Star’ ) om 15 uur, in deze les mag je drie opeenvolgende lessen meedoen om te kijken of je het leuk vind. In deze lessen van één uur staat het leren poetsen en opzadelen centraal, dat combineren we met voltige. Echter staat het rijden niet centraal in deze les dus het komt voor dat de les echt alleen in de stal plaatsvind. Wanneer de kinderen zelf kunnen poetsen en opzadelen dan stromen ze door naar een Bixie les waarin er één uur wordt gereden. Meld je aan onderaan deze pagina en schrijf bij de opmerkingen dat je aan de beginnersles op woensdag om 15 uur mee wil doen. Wij nemen dan contact met je op.

Kinderen van 8 jaar en ouder die zelfstandig kunnen poetsen en opzadelen kunnen een introductieprivéles afspreken waarin wij kunnen zien of ze vaardig genoeg zijn en om te kijken bij welk niveau ze in kunnen stromen.

Voor al onze ponyrijlessen hanteren wij een maximum ruitergewicht van 65kg. Vier keer per jaar hebben we een weegmoment waarbij alle ruiters ingedeeld worden in een gewichtsklasse zodat de instructeur daarbij de juiste pony’s en paarden in kan delen. 

Jeugd vanaf 13 jaar en volwassenen

Wanneer je 13 jaar of ouder bent en een beginnende ruiter dan kan je bij ons starten met privélessen. Je eerste introductieles voor beginners is 1,5 uur. Daarna kunnen we een vast wekelijks moment uitkiezen (in de daluren, dus helaas niet in het weekend) waarop je kan blijven rijden. In beginsel krijg je lessen van een uur tot je zelfstandig kan poetsen- en opzadelen, dan kan je ook alleen een half uur boeken. Meld je aan onderaan deze pagina en noteer bij de opmerkingen dat je nog geen rij-ervaring hebt.

Je kan een introductieprivéles voor gevorderden boeken wanneer je wel rij-ervaring hebt en zelfstandig kan poetsen en opzadelen. Na deze les kan je privélessen blijven rijden of naar een groepsles doorstromen als dat qua niveau past. Je kan bij ons niet direct in een groepsles een losse les meerijden, omdat onze ervaring is dat dit ten koste gaat van de aandacht voor de ruiters die al in de groep rijden.
Inschrijven voor zo’n les kan door je aan te melden en daarna in onze online agenda een les uit te zoeken. De agenda kijkt twee weken vooruit en als er niets bij staat dan is alles geboekt en moet je helaas even wachten tot er een moment open is.

Goed om te weten dat we vier momenten per jaar al onze ruiters wegen, de uitkomst staat in ons indeelprogramma en dat helpt de instructeurs om passende combinaties te maken. Wegens ons huidige paardenbestand hebben wij op dit moment alleen plek voor nieuwe ruiters met een max. ruitergewicht van 75kg.

Studenten

Op woensdagavond rijdt de studentenvereniging U.S.R. (Utrechtse Studenten Ruitervereniging) Hippeia bij ons. Er is subsidie op de lessen met de Olympas en ze organiseren naast het paardrijden heel erg veel leuke activiteiten. Meer informatie vind je op hun eigen website.

De stappen bij het aanmelden

1.

Gegevens invullen

Je vult hieronder je gegevens in.

2.

Ontvang een e-mail

Na het versturen ontvang je (binnen 24 uur) een e-mail met je inloggegevens en instructies.

3.

Inloggen en plannen

Je kan inloggen via de website of in de Manegeplan app op je telefoon. De agenda kijkt maximaal twee weken vooruit.

Vul de gegevens in van de ruiter


Wanneer hierboven inloggen niet lukt kunt u hier klikken.
Waar wil je van op de hoogte blijven?

De Manege is gegroeid en om de mails te beperken tot jouw interesses hebben we 5 lijsten gemaakt.

Manege 't Hoogt
Paardgeluk, de online manege
Ruitershop 't Hoogt
Zorgmanege 't Hoogt
Eventing
Inschrijven
Uitschrijven
Marketing door
Scroll naar top
Manege 't Hoogt draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders