fbpx

Het wedstrijdteam

Het wedstrijdteam is ontstaan doordat er fanatieke wedstrijdruiters zijn die graag als combinatie met een pony of paard willen ontwikkelen.

Een wedstrijdteamles is een tweede les in de week, dus naast je reguliere les. Je rijdt dus twee keer in de week op hetzelfde paard of dezelfde pony.  In je reguliere les rijd je het thema mee en in de wedstrijdles ga je op jouw niveau oefenen voor de proeven. Je ontwikkelt samen met je pony of paard en je wordt een combinatie.

In het team help je elkaar ook op wedstrijden en help je op de manege mee op de wedstrijddagen.

De wedstrijdteamles is niet duurder, maar gelijk tarief. Daarvoor help je op wedstrijddagen en zorg je dat je het harnachement van je wedstrijdpony/paard voor iedere wedstrijd goed schoonmaakt en invet. Tevens rijd je op de wedstrijd ook op jouw vaste wedstrijdpony/paard.
Op een wedstrijddag helpt het team elkaar met groomen; vlechten, voorlezen etc. Je staat er nooit alleen voor!

 

Richtlijnen voor het wedstrijdteam

  • Per seizoen rijd je minimaal 8 wedstrijden mee
  • Er mag KNHS BB gestart worden vanaf het niveau F10, daarvoor ben je er niet aan toe en willen we teleurstellingen voorkomen. Tevens heb je een representatieve functie voor de manege en daarvoor willen we een bepaald niveau laten zien. De overstap naar de B kan na succesvolle starts in de BB.
  • Voor iedere wedstrijd die je rijd maak je je harnachement schoon en vet je dit in, onze stalmedewerkers weten hoe wij dit willen hebben. Zorg dat je zelf hiernaar informeert en weet waar je de spullen kan vinden.
  • Bij de KNHS wedstrijden wordt er paardhuur voor het manegepaard betaalt. Je rijdt immers niet met je eigen pony of paard. Paard- of ponyhuur kost €15,- je mag dan twee proeven rijden, dus dat is niet per proef maar per wedstrijd.
  • Jullie worden ingedeeld voor een vrijwilligersdienst op een wedstrijddag. Dit kan zijn parkeerwacht, schrijver, ringmeester of ter ondersteuning achter de bar of in de keuken. Wij maken een rooster en daarna kan je onderling ruilen. De jeugd zal het vaak in combinatie met een volwassene doen.
  • Per seizoen sport je minimaal 6 keer mee bij de maandelijkse (gratis) ruiterfitles/valtraining. (informatie hierover voor komend seizoen volgt eind augustus)
Scroll naar top
Manege 't Hoogt draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches